Binnenhuisarchitect.com Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Japandi Interieur

Scroll en ontdek

Als je een liefhebber bent van minimalisme en strakke lijnen, maar ook geniet van de warme en gezellige sfeer van hygge, dan zal je dol zijn op Japandi. Deze ontwerp stijl combineert het beste van Japanse en Scandinavische esthetiek, wat resulteert in een rustgevende en harmonieuze sfeer in jouw huis.

Inhoudsopgave

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Wat is een Japandi interieur?

Japandi is een fusie stijl die de eenvoud en minimalisme van Japanse ontwerpen combineert met de warmte en gezelligheid van Scandinavische interieurs. Deze stijl is ontstaan als een reactie op de drukte van het moderne leven en het verlangen naar eenvoud en harmonie in huis.

Kenmerken van Japandi

 • Minimalistisch design met schone lijnen en neutrale kleuren
 • Natuurlijke materialen zoals hout, leer en linnen
 • Functionaliteit en praktisch gebruik van ruimte
 • Gezellige en warme sfeer door middel van kaarsen, kussens en textiel
 • Geometrische patronen en asymmetrische vormen
Laat Onze Designers Helpen
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Tevredenheidsgarantie Binnenhuisarchitect
Boek nu een gratis intake met onze experts voor interieuradvies.

Kenmerken van een Japandi Interieur

Enkele kenmerken van een Japandi interieur zijn onder andere:

 1. Natuurlijke materialen: Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, steen en leer. Deze materialen worden op een minimalistische manier verwerkt, waardoor ze extra goed tot hun recht komen.

 2. Neutrale kleuren: De kleuren die gebruikt worden in een Japandi interieur zijn overwegend neutraal en rustig. Denk hierbij aan wit, beige, grijs en zwart. Deze kleuren zorgen voor een kalmerende uitstraling.

 3. Functionaliteit: Functionaliteit staat hoog in het vaandel. Meubels en accessoires hebben vaak een praktisch doel en worden op een minimalistische manier vormgegeven.

 4. Eenvoudige vormen: De vormen die gebruikt worden in een Japandi interieur zijn eenvoudig en strak. Er wordt weinig gebruik gemaakt van tierlantijntjes of versieringen.

 5. Planten: Planten zijn een belangrijk onderdeel van dit type interieur. Groene planten zorgen voor een natuurlijke uitstraling en dragen bij aan de rustgevende sfeer.

 6. Japanse invloeden: Japanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in een Japandi interieur. Denk hierbij aan Japanse prints en patronen, Japanse meubels en accessoires, en het gebruik van shoji-schermen.

 7. Scandinavische invloeden: Ook Scandinavische invloeden zijn duidelijk terug te zien in een Japandi interieur. Dit komt vooral tot uiting in het gebruik van licht hout en het minimalistische design.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze stijl zich nog volop ontwikkelt en dat er geen harde regels zijn. Het gaat er vooral om dat de stijl rustig, minimalistisch en gezellig is.

Kleuren van een Japandi Interieur

Er zijn verschillende kleuren die goed passen bij een Japandi interieur. Hieronder vind je vijf kleuren gekozen door onze binnenhuisarchitecten:

Zwart
Wit
Beige
Grijs
Donkerbruin
 1. Zwart – Zwart is een belangrijke kleur in een Japandi interieur. Het zorgt voor contrast en geeft een krachtige uitstraling.

 2. Wit – Net als zwart is wit een belangrijke kleur. Het wordt veel gebruikt als basis en zorgt voor een rustige uitstraling.

 3. Beige – Beige is een warme kleur die goed past bij de natuurlijke materialen die veel gebruikt worden in een Japandi interieur. Het zorgt voor een gezellige sfeer.

 4. Grijs – Grijs is een veelzijdige kleur die goed past bij de minimalistische vormgeving. Het zorgt voor een rustige uitstraling en kan goed gecombineerd worden met andere kleuren.

 5. Donkerbruin – Donkerbruin wordt veel gebruikt voor meubels en accessoires. Het past goed bij natuurlijke materialen zoals hout en leer en zorgt voor een warme uitstraling.

Alternatieve Interieur Stijlen

Er zijn heel veel andere interieur stijlen, neem gerust een kijkje op de pagina’s hieronder. Wij raden altijd aan om een interieur stijl te kiezen als basis voor je persoonlijke stijl, in plaats van dé stijl die je wilt. 

Blijf op de hoogte van de laatste trends met onze nieuwsbrief. Waar wacht je op?

Hoe creëer je een Japandi interieur op verschillende budgetten?

Als je deze stijl ook graag in je huis wilt toepassen, hebben we hieronder enkele tips voor verschillende budgetten om je te helpen bij het creëren van een Japandi interieur.

Goedkoop (onder €500)

Een goedkoop Japandi interieur kan worden bereikt met behulp van minimalistische meubels en decoratieve elementen. Hier zijn enkele tips:

 1. Minimalistische meubels: Kies meubels met strakke lijnen en minimale details. Ga voor natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of rotan.

 2. Rustieke textuur: Voeg decoratieve elementen toe met natuurlijke materialen zoals houten snijplanken, aardewerk schalen en manden. Deze objecten moeten handgemaakt en ruw zijn om een rustieke textuur te behouden.

 3. Natuurlijke kleuren: Kies voor een kleurenpalet van natuurlijke tinten zoals wit, beige en grijstinten. Dit helpt om de minimalistische en organische esthetiek van de stijl te behouden.

Gemiddeld (€500-€2000)

Met een gemiddeld budget kan je enkele meer kwalitatieve stukken toevoegen om de Japandi-stijl nog beter tot zijn recht te laten komen. Hier zijn enkele tips:

 1. Kwalitatieve meubels: Kies voor kwalitatieve en duurzame meubels van natuurlijke materialen zoals massief hout, rotan en bamboe. Ga voor strakke lijnen en minimale details.

 2. Japanse accenten: Voeg Japanse accenten toe zoals tatami-matten, Shoji-schermen of Kamerschermen en Japanse lampen om het Japandi gevoel te benadrukken.

 3. Natuurlijke elementen: Voeg meer planten toe om het interieur nog meer organisch en natuurlijk te maken. Kies voor luchtzuiverende planten zoals varens, sansevieria of gatenplanten.

Simpel minimalistisch japandi interieur

Hoog Budget (€2000+)

Met een hoger budget kan je enkele high-end stukken toevoegen die perfect passen in een Japandi interieur. Hier zijn enkele tips:

 1. Kwalitatieve verlichting: Kies voor hoogwaardige verlichting van Japanse ontwerpers om de esthetiek van de Japandi-stijl te benadrukken.

 2. Japanse meubels: Voeg Japanse meubels toe zoals een shoji-tafel, tatami-zitkussens en Japanse lage krukken. Deze stukken zijn meestal handgemaakt en van hoogwaardige kwaliteit.

 3. Natuurlijke materialen: Investeer in hoogwaardige materialen zoals natuursteen, marmer en messing.

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Hoe combineer je een Japandi interieur met andere interieurstijlen?

Japandi is een stijl die minimalistisch en organisch is en kan moeiteloos worden gecombineerd met andere interieurstijlen. Hieronder staan enkele ideeën om je te helpen deze stijl te combineren met andere stijlen.

Japandi x Scandinavisch

Scandinavische stijl en Japandi delen een gemeenschappelijke esthetiek en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd. Hier zijn enkele tips om deze twee stijlen te combineren:

Minimalisme behouden

Minimalisme is de kern van zowel Scandinavische als Japandi-stijl. Houd de ruimte dus minimalistisch door alleen de noodzakelijke meubels en accessoires te gebruiken.

Natuurlijke materialen combineren

Japandi gebruikt natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan, terwijl Scandinavische stijl zich richt op lichte kleuren en zachte materialen. Combineer deze twee door houten meubels en accessoires toe te voegen en deze te combineren met lichte textielsoorten zoals wol of linnen.

Verlichting toevoegen

Zorg voor voldoende natuurlijk licht in de ruimte en voeg enkele opvallende verlichtingsarmaturen toe om de esthetiek van beide stijlen te benadrukken. Kies voor moderne Scandinavische armaturen en combineer deze met traditionele Japanse verlichting.

Japandi x Bohemian

Bohemian-stijl is kleurrijk en exotisch, terwijl Japandi minimalistisch en natuurlijk is. Hier zijn enkele tips om deze twee stijlen te combineren:

Kleuren in balans brengen

Bohemian-stijl gebruikt levendige en felle kleuren, terwijl Japandi zich richt op neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs. Combineer deze twee stijlen door de kleuren in balans te houden. Kies voor neutrale muren en voeg kleurrijke accenten toe met decoratieve kussens of textiel.

Natuurlijke materialen toevoegen

Voeg meer natuurlijke materialen toe aan de Bohemian-stijl met houten meubels, bamboe manden en natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen.

Patronen mixen

Bohemian-stijl gebruikt veel patronen, terwijl Japandi minimalistisch is. Combineer deze twee stijlen door patronen subtiel te mixen. Kies voor een paar patronen met neutrale kleuren en combineer deze met effen stoffen en accessoires.

Japandi x Industrieel

Industriële stijl heeft een ruwe en stoere uitstraling, terwijl Japandi natuurlijk en organisch is. Hier zijn enkele tips om deze twee stijlen te combineren:

Houten elementen toevoegen

Voeg meer houten elementen toe aan de industriële stijl om de natuurlijke esthetiek van Japandi te benadrukken. Kies voor houten meubels en accessoires zoals planken en bijzettafels.

Accenten met planten

Japandi-stijl maakt gebruik van veel planten, terwijl industriële stijl de voorkeur geeft aan metalen elementen. Combineer deze twee stijlen door enkele accenten met planten toe te voegen. Kies voor planten met een organische uitstraling en plaats deze in metalen potten of manden.

Neutrale kleuren combineren

Industriële stijl gebruikt vaak donkere en ruige kleuren, terwijl Japandi zich richt op neutrale kleuren. Combineer deze twee stijlen door neutrale kleuren te gebruiken zoals wit, beige en grijs en voeg enkele accenten toe van ruwe materialen zoals beton en metaal.

Woonkamer Japandi
Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Veelgestelde Vragen

Japandi-interieur is een interieurstijl die de elementen van de Japanse en Scandinavische stijl combineert. Het combineert de minimalistische, eenvoudige en functionele esthetiek van Scandinavische interieurs met de rustige, ingetogen en natuurlijke elementen van de Japanse interieurs.
De kleuren die gebruikt worden in Japandi-interieur zijn meestal neutraal en ingetogen. Dit omvat tinten van wit, grijs, beige en lichtbruin. Af en toe worden er ook pastelkleuren gebruikt.
Japandi-interieur maakt gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en kurk. Deze materialen worden vaak gecombineerd met metalen accenten zoals messing en koper.
De meubels die gebruikt worden in Japandi-interieur zijn meestal minimalistisch, functioneel en tijdloos. Denk aan strakke lijnen, lage zitmeubels en ingetogen patronen. Meubels zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen en worden vaak gecombineerd met kussens en dekens in neutrale kleuren.
Om Japandi-interieur in huis te brengen, kunt u beginnen met het minimaliseren van de rommel en het verwijderen van overbodige decoraties. Vervang vervolgens donkere en drukke decoraties door rustige en eenvoudige items. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe voor meubels en accenten en voeg planten toe voor een vleugje groen.
Hulp nodig met je interieur?
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.