Binnenhuisarchitect.com Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verschillen­de Interieur Stijlen

Welke interieur stijl past het beste bij jou? Wij hebben (vrijwel) alle interieur stijlen voor je op een rijtje gezet, met heel veel voorbeeld­foto’s en onze favoriete producten! Bekijk tips van onze interieur­ontwerpers, welke kleuren het beste passen binnen de stijl en wat de stijl kenmerkt.

Werk samen met een interieur professional en haal het meeste uit je budget.

Alle interieurstijlen op een rij

Inhoudsopgave

Welke interieur stijl past bij mij?

Er zijn veel verschillende interieur stijlen waaruit je kunt kiezen, dus het kan moeilijk zijn om te bepalen welke stijl het beste bij je past. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om te bepalen welke interieur stijl bij je past:

 1. Maak een moodboard met afbeeldingen van interieurs die je aanspreken. Dit kan je helpen om te zien welke stijlen en kleuren je aanspreken.

 2. Kijk naar je bestaande meubels en accessoires. Welke stijlen en kleuren spreken je het meest aan? Dit kan een indicatie geven van welke stijl het beste bij je past.

 3. Bedenk wat voor soort sfeer je in je woning wilt creëren. Wil je bijvoorbeeld een rustige, ontspannen sfeer of juist een energieke en uitnodigende sfeer? Dit kan helpen om te bepalen welke stijl het beste bij je past.

 4. Overweeg wat voor soort activiteiten je in je woning wilt doen. Wil je bijvoorbeeld veel ontvangen of wil je juist een gezellige thuiswerkplek creëren? Dit kan helpen om te bepalen welke stijl het beste bij je past.

 5. Kijk lekker op onze site! We hebben een heleboel verschillende voorbeelden die je verder kunnen helpen. Daarnaast kun je ook contact met ons opnemen, dan helpen we je persoonlijk verder met het vinden van de stijl die bij jou past.

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

De meest populaire interieur stijlen

Er zijn veel verschillende interieur stijlen waaruit je kunt kiezen, en de meest populaire stijlen kunnen variëren afhankelijk van de tijd en de plaats. Hier zijn een aantal populaire interieur stijlen:

 • Landelijk: De landelijke stijl heeft een huiselijke, rustieke uitstraling en maakt gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en leer, en warme kleuren. Deze stijl is geschikt voor mensen die van een rustgevende sfeer houden.

 • Industrieel: De industriële stijl maakt gebruik van ruwe, onafgewerkte materialen, zoals metaal en beton, en heeft vaak een minimalistische uitstraling. Deze stijl is geschikt voor mensen die van een industriële, urban look houden.

 • Scandinavische: De Scandinavische stijl is geïnspireerd op het ontwerp uit de Noord-Europese landen en kenmerkt zich door het gebruik van licht en luchtig meubilair en een gebruik van lichtere, rustige kleuren. Deze stijl is geschikt voor mensen die van een eenvoudige, functionele look houden.

 • Boheems: De boheemse stijl is geïnspireerd op de vrijbuitersgeest van de bohemiërs uit de 19e eeuw en maakt gebruik van kleurrijke patronen, eclectische meubels en accessoires en een mix van verschillende stijlen. Deze stijl is geschikt voor mensen die van een artistieke, creatieve sfeer houden.

 • Moderne: De moderne stijl heeft een strak, minimalistisch uiterlijk en maakt gebruik van strakke lijnen en een beperkt aantal kleuren. Deze stijl is geschikt voor mensen die van een eenvoudige, functionele look houden.

 • Traditioneel: De traditionele stijl heeft een formele, klassieke uitstraling en maakt gebruik van rijke kleuren, luxe stoffen en formele meubels. Deze stijl is geschikt voor mensen die van een formele, klassieke sfeer houden.

 • Eclectisch: De eclectische stijl maakt gebruik van een mix van verschillende stijlen en elementen, en kan een grote variëteit aan meubels en accessoires bevatten. Deze stijl is geschikt voor mensen die van een creatieve, niet-conventionele sfeer houden.

Scandinavisch Interieur Voorbeeld, een van vele verschillende interieur stijlen
Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Interieur stijlen en kleur: Hoe kleuren kunnen bijdragen aan de sfeer van een ruimte

Bij interieurontwerp speelt de kleur van een ruimte een grote rol in de sfeer die het uitstraalt. Hieronder volgen enkele voorbeelden van hoe verschillende kleurenschema’s bijdragen aan de sfeer van een ruimte in verschillende interieur stijlen.

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs en bruin, worden vaak gebruikt in interieurs. Ze creëren een gevoel van rust en ruimte en zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. In de Scandinavische stijl worden voornamelijk lichte, neutrale tinten gebruikt om de ruimte een rustige uitstraling te geven. Ook in de moderne stijl zijn neutrale kleuren populair, waarbij zwart, wit en grijs worden gebruikt om een strakke en minimalistische uitstraling te creëren.

Pastelkleuren

Pastelkleuren, zoals pastelroze, lichtblauw en mintgroen, zijn populair in de Scandinavische stijl en de landelijke stijl. Ze geven de ruimte een frisse en lichte uitstraling en zijn goed te combineren met natuurlijke materialen, zoals hout en linnen.

Warme kleuren

Warme kleuren, zoals rood, oranje en geel, creëren een gezellige en warme sfeer. In de bohemien stijl worden deze kleuren vaak gecombineerd met verschillende patronen en texturen om een eclectische en creatieve sfeer te creëren. In de landelijke stijl worden warme kleuren vaak gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout en steen, om de ruimte een gezellige uitstraling te geven.

Koele kleuren

Koele kleuren, zoals blauw en groen, creëren een rustgevende en kalmerende sfeer. In de klassieke stijl worden deze kleuren vaak gecombineerd met rijke en luxueuze materialen, zoals fluweel en zijde, om een elegante uitstraling te creëren. In de industriële stijl worden koele kleuren vaak gecombineerd met donkere en natuurlijke kleuren, zoals grijs en zwart, om een stoere en robuuste sfeer te creëren.

Donkere kleuren

Donkere kleuren, zoals zwart en donkerbruin, kunnen een ruimte een chique en luxueuze uitstraling geven. In de moderne stijl worden donkere kleuren vaak gebruikt in combinatie met strakke lijnen en geometrische vormen om een minimalistische en elegante sfeer te creëren. In de industriële stijl worden donkere kleuren vaak gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals leer en hout, om een stoere en industriële uitstraling te creëren.

Kortom, de kleurkeuze is een belangrijk aspect bij het kiezen van een interieurstijl. Door het kennen van de verschillende kleurenschema’s en hun bijdrage aan de sfeer van een ruimte, kun je een stijl creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en behoeften. Het is daarbij belangrijk om te experimenteren met kleuren en materialen om de gewenste sfeer te creëren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende tinten van dezelfde kleur gebruiken om diepte en textuur toe te voegen aan een ruimte, of juist verschillende kleuren combineren om een speelse en creatieve uitstraling te creëren.

Een handige tip is om te werken met een kleurenpalet, waarbij je een aantal kleuren selecteert die goed bij elkaar passen en deze gebruikt als basis voor je interieur. Dit kan helpen om een samenhangende en gebalanceerde uitstraling te creëren en voorkomt dat je ruimte te druk of chaotisch wordt.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat kleuren niet alleen de sfeer van een ruimte beïnvloeden, maar ook invloed hebben op ons humeur en onze emoties. Door bewust te kiezen voor kleuren die passen bij jouw persoonlijkheid en levensstijl, kun je een interieur creëren dat niet alleen mooi is om te zien, maar ook bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand.

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Veelgestelde Vragen over Interieur Stijlen

Er zijn er een heleboel! Alom bekende als industrieel en Scandinavisch, tot persoonlijke interpretaties als modern klassiek. 

Een interieurstijl is een bepaalde manier van het inrichten van een interieur, met behulp van bepaalde kenmerkende meubels, kleuren, stoffen en accessoires. Er zijn veel verschillende interieurstijlen waaruit je kunt kiezen, zoals landelijk, industrieel, Scandinavische en moderne.
Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een interieurstijl, zoals je persoonlijke voorkeuren, de grootte van de ruimte, het doel van de ruimte en het budget. Het kan ook nuttig zijn om afbeeldingen van interieurs te verzamelen die je aanspreken en om te kijken naar je bestaande meubels en accessoires om te zien wat voor stijl het beste bij je past.

Ja, het is mogelijk om verschillende interieur stijlen te combineren in één huis. Dit wordt ook wel eclectische stijl genoemd. Als je verschillende stijlen wilt combineren, is het belangrijk om een consistente kleurenpalet te gebruiken en om ervoor te zorgen dat de stijlen harmonieus met elkaar samenwerken.

Als je verschillende stijlen wilt combineren, is het belangrijk om te kiezen voor een consistente kleurenpalet en om te zorgen dat de stijlen harmonieus met elkaar samenwerken. Het is ook belangrijk om niet te veel verschillende elementen tegelijk te combineren, om te voorkomen dat het interieur rommelig oogt.
Ja, het is altijd mogelijk om je interieur te veranderen als je van stijl wilt veranderen. Dit kan door het kiezen van nieuwe meubels en accessoires, het verven van de muren of het vervangen van de vloerbedekking. Als je niet zeker weet hoe je je interieur kunt veranderen, kan het nuttig zijn om advies te vragen aan een interieurontwerper of -stylist.
Nieuw interieur? Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.