Binnenhuisarchitect.com Logo
Search
Close this search box.

Kinderkamer Inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor de kinderkamer? Hier vind je de beste ideeën voor het creëren van een mooie en functionele kinderkamer. Of je nu op zoek bent naar ideeën voor de inrichting van een babykamer of een kamer voor een opgroeiend kind, wij hebben voor elk wat wils. Van kleurrijke muurdecoraties tot slimme opbergoplossingen, we hebben alles wat je nodig hebt om een perfecte kinderkamer te maken. Heb je behoefte aan advies? Boek dan nu een online interieuradvies en laat ons je helpen bij het realiseren van jouw droomkinderkamer.

Kinderkamer inspiratie voor juli 2024

Inhoudsopgave

Stappenplan voor het inrichten van een kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve taak zijn, maar het kan ook overweldigend zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het inrichten van een kinderkamer:

 1. Bepaal de stijl: Bepaal eerst de stijl die je wilt creëren in de kamer. Houd rekening met de interesses en persoonlijkheid van je kind en kies een thema of kleurenschema dat bij hen past.

 2. Kies het juiste bed: Het bed is het belangrijkste element van de kinderkamer. Kies een bed dat past bij de leeftijd en grootte van je kind en dat past bij de stijl van de kamer.

 3. Creëer opslagruimte: Kinderen hebben veel spullen, dus het is belangrijk om voldoende opslagruimte te creëren. Kies voor ladekasten, planken, manden en dozen om spullen op te bergen en zorg ervoor dat alles gemakkelijk toegankelijk is voor je kind.

 4. Maak een speelhoek: Een speelhoek is een geweldige manier om je kind te laten spelen en te ontspannen in hun eigen ruimte. Voeg een kleine tafel en stoelen toe, samen met boeken en speelgoed, om een gezellige plek te creëren.

 5. Voeg persoonlijkheid toe: Maak de kamer af door persoonlijkheid toe te voegen met decoratieve accessoires zoals kussens, dekens, verlichting, muurstickers en kunstwerken die passen bij de stijl van de kamer en de interesses van je kind.

 6. Zorg voor veiligheid: Veiligheid is ook belangrijk in een kinderkamer. Zorg ervoor dat de meubels en accessoires veilig zijn voor kinderen en dat er geen scherpe randen zijn of kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

Het belangrijkste is om de kamer in te richten op een manier die past bij de behoeften, interesses en persoonlijkheid van je kind. Een kinderkamer moet een gezellige, comfortabele en veilige plek zijn waar je kind kan spelen, leren en groeien.
Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Kinderkamer inspiratie voor verschillende interieurstijlen

Het toepassen van een specifieke interieurstijl in de kinderkamer kan zorgen voor een consistente en samenhangende uitstraling. Hieronder vind je enkele ideeën voor het toepassen van verschillende interieurstijlen in de kinderkamer:

Scandinavische kinderkamer 

De Scandinavische stijl staat bekend om zijn minimalistische en functionele ontwerpen. Om deze stijl toe te passen in de kinderkamer, kun je kiezen voor meubels met strakke lijnen en neutrale kleuren. Voeg wat kleurrijke accenten toe, zoals een felgekleurd dekbedovertrek of decoratieve kussens, om de kamer wat speelser te maken.

Boho

De Boho-stijl staat bekend om zijn eclectische mix van patronen, kleuren en texturen. Om deze stijl toe te passen in de kinderkamer, kun je kiezen voor een mix van meubels en accessoires in verschillende stijlen en kleuren. Voeg wat bohemien accenten toe, zoals een vloerkleed met patroon, macramé wanddecoratie of planten, om de kamer een bohemien sfeer te geven.

Industrieel

De industriële stijl staat bekend om zijn ruwe, onafgewerkte look en gebruik van materialen zoals metaal en beton. Om deze stijl toe te passen in de kinderkamer, kun je kiezen voor een metalen bedframe, een bakstenen muur of betonnen vloer. Combineer deze ruwe materialen met zachte stoffen zoals een wollen kleed of kussens om de kamer comfortabeler te maken.

Moderne kinderkamer

De moderne stijl staat bekend om zijn strakke lijnen, eenvoudige ontwerpen en gebruik van moderne materialen zoals glas en chroom. Om deze stijl toe te passen in de kinderkamer, kun je kiezen voor meubels met een strakke, moderne uitstraling en accessoires met een futuristisch ontwerp. Voeg wat kleurrijke accenten toe, zoals een felgekleurde lamp of kussens, om de kamer wat levendiger te maken.

Ongeacht welke stijl je kiest, is het belangrijk om de kamer aan te passen aan de behoeften en interesses van je kind. Zorg ervoor dat de kamer comfortabel, functioneel en veilig is, en voeg persoonlijkheid toe met decoratieve accessoires die passen bij de stijl van de kamer en de interesses van je kind.

Wij Kunnen Je Helpen
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Tevredenheidsgarantie Binnenhuisarchitect
Boek nu een gratis intake met onze experts voor interieuradvies.

Stappenplan voor het kiezen van meubels voor je kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke maar uitdagende taak zijn. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van meubels die geschikt zijn voor een kinderkamer:

 1. Kies voor multifunctionele meubels: Een kinderkamer kan snel vol raken, daarom is het handig om meubels te kiezen die meerdere functies hebben. Een bed met opbergruimte eronder of een bureau dat ook als opbergkast kan dienen zijn goede voorbeelden van multifunctionele meubels.

 2. Kies voor duurzame meubels: Kinderen kunnen soms onvoorspelbaar zijn en meubels kunnen snel beschadigd raken. Kies daarom voor duurzame meubels die bestand zijn tegen stoten en krassen. Massief houten meubels zijn over het algemeen duurzaam en gaan lang mee.

 3. Kies voor kindvriendelijke meubels: Veiligheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van meubels voor een kinderkamer. Kies daarom voor meubels zonder scherpe randen of hoeken, en vermijd meubels met kleine onderdelen die gemakkelijk kunnen worden ingeslikt.

 4. Kies voor de juiste afmetingen: Kinderen groeien snel, daarom is het belangrijk om meubels te kiezen die meegroeien met je kind. Kies bijvoorbeeld een bed dat kan worden verlengd of een bureau dat kan worden aangepast in hoogte.

 5. Kies voor kleurrijke en speelse meubels: Een kinderkamer moet een leuke en uitnodigende plek zijn. Kies daarom voor meubels met felle kleuren, patronen of speelse ontwerpen die passen bij de interesses van je kind. Zo creëer je een kamer waarin je kind zich thuis voelt.

Door deze tips te volgen, kun je meubels kiezen die niet alleen praktisch en duurzaam zijn, maar ook passen bij de behoeften en persoonlijkheid van je kind.

Kinderkamer inspiratie voor een jongenskamer

5 Tips voor het indelen van een kinderkamer

 1. Creëer verschillende zones Een kinderkamer is niet alleen een slaapkamer, maar ook een plek om te spelen, leren en ontspannen. Creëer daarom verschillende zones in de kamer, zoals een speelhoek, een plek om te studeren en een rustige hoek om te lezen of te ontspannen.

 2. Maak optimaal gebruik van de ruimte Een kinderkamer kan snel vol en rommelig aanvoelen. Maak optimaal gebruik van de ruimte door slimme opbergsystemen te gebruiken, zoals een bed met lades eronder, een boekenkast met manden of planken aan de muur.

 3. Houd rekening met de veiligheid Veiligheid is belangrijk in een kinderkamer. Plaats het bed bijvoorbeeld niet onder een raam om te voorkomen dat het kind eruit klimt. Vermijd ook scherpe randen en hoeken en zorg voor voldoende verlichting.

 4. Laat de ruimte groeien met het kind Een kinderkamer moet niet alleen passen bij de huidige leeftijd van het kind, maar ook bij zijn of haar toekomstige behoeften. Kies daarom voor meubels en accessoires die lang meegaan en die kunnen worden aangepast naarmate het kind ouder wordt.

 5. Maak het persoonlijk Laat het kind meedenken en geef hem of haar de mogelijkheid om de kamer persoonlijk te maken. Kies bijvoorbeeld samen kleuren en accessoires die passen bij de interesses van het kind, zoals posters van hun favoriete cartoonfiguren of een thema dat past bij hun hobby’s.

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Veelgestelde Vragen

Bij het indelen van de kinderkamer is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende functies die de kamer moet hebben, zoals slapen, spelen en studeren. Plaats het bed op een rustige plek en creëer een speelhoek met genoeg opbergruimte. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is om te bewegen en dat meubels niet in de weg staan.
Bij het kiezen van kleuren voor de kinderkamer is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd en interesses van je kind. Voor jonge kinderen zijn felle kleuren en patronen geschikt, terwijl oudere kinderen misschien liever een subtielere kleurencombinatie hebben. Overweeg ook om een thema of patroon te gebruiken om de kamer meer samenhang te geven.
Opbergruimte is essentieel in een kinderkamer, omdat kinderen vaak veel speelgoed en spullen hebben. Kies voor multifunctionele meubels, zoals een bed met opbergruimte eronder of een bureau met lades. Plaats planken of kasten op ooghoogte van je kind, zodat hij of zij gemakkelijk bij de spullen kan.
Veiligheid is een belangrijk aspect bij het inrichten van een kinderkamer. Zorg ervoor dat er geen scherpe hoeken of randen zijn en vermijd meubels met kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Plaats rookmelders en zorg dat er voldoende verlichting is. Zet ook geen meubels onder of bij het raam om te voorkomen dat kinderen eruit klimmen.
Het personaliseren van de kinderkamer is belangrijk om een gevoel van eigenheid te creëren voor je kind. Gebruik bijvoorbeeld een fotomuur, schilderijen of posters om de kamer te versieren. Kies voor beddengoed en accessoires die passen bij de interesses van je kind. Laat je kind ook zelf meedenken en geef hem of haar de ruimte om de kamer naar eigen smaak in te richten.
Nieuwe kinderkamer? Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.