Binnenhuisarchitect.com Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Industriële woonstijl

Scroll en ontdek

De industriële woonstijl in één woord is waarschijnlijk: stoer! Gekenmerkt door onafgewerkte materialen, robuuste meubelen en grote, open ruimtes. Leer hier alles wat je moet weten over een industrieel interieur.

Inhoudsopgave

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

De basis van de Industriële woonstijl​

Lekker stoer! De industriële woonstijl gaat voor grote, open ruimtes. Je zult veel rauwe details zien; de bakstenen muur, zichtbaar metaal, beton. 

Om alles een beetje overzichtelijk te houden worden er vaak één of twee eye-catchers in de kamer neergezet. 

Kenmerken van een Industriële Woonstijl

Hier zie je een voorbeeld van een woonkamer in de industriële woonstijl, kijk ook eens naar onze andere woonkamer inspiratie.

Industriële woonstijl​ door Binnenhuisarchitect.com
Echte eye-catchers
Grote bank
Beton
Onafgewerkte Muur

Hoe zorg je nou voor een echt industrieel interieur? Vaak zal de originele ruimte hier al een onderdeel van zijn. Hoewel je prima een industriële woonstijl in een nieuwbouwwoning kunt creëren zien we het vaker in conversies. 

Hier een aantal typerende kenmerken:

  • Beton
  • Bakstenen
  • Zichtbaar Metaal
  • Onafgewerkt
  • Robuuste Meubels
  • Leer
  • Wat hout om het iets warmer te maken
  • Materiaalkleuren

Kleuren van een Industriële Woonstijl

In een industriële woonstijl zie je vaak dat de kleuren van het materieel (zoals het leer of metaal) de boventoon dragen. Hieronder een aantal passende kleuren als je toch een beetje wilt experimenteren. 

#764640
#15392f
#c6b79b
#43454b
#6d5f51

Alternatieve Interieur Stijlen

Toch op zoek naar een andere stijl? We hebben ze allemaal! We helpen je daar natuurlijk graag als je advies wilt. Wil je zelf nog wat meer inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste trends met onze nieuwsbrief. Waar wacht je op?

Hoe je een industriële woonstijl kunt creëren met verschillende budgetten

Als je op zoek bent naar een interieurontwerp dat strak, modern en gezellig is, dan is een Scandinavisch interieur misschien wel iets voor jou. Het kenmerkt zich door zijn minimalistische stijl, lichte kleuren, natuurlijke materialen en functionaliteit. Hieronder vind je enkele tips om een Scandinavisch interieur te creëren op verschillende budgetten.

Industriële woonstijl op een budget

Als je een klein budget hebt, zijn er nog steeds manieren om een industriële woonstijl te creëren zonder veel geld uit te geven. Hier zijn een paar tips:

1. Zoek naar tweedehands items

Industriële meubels en decoratie zijn vaak gemaakt van robuuste materialen zoals metaal, beton en hout. Je kunt vaak tweedehands items vinden die passen bij deze stijl voor een fractie van de prijs van nieuwe items.

2. Maak gebruik van DIY-projecten

Er zijn talloze DIY-projecten die je kunt doen om een industriële woonstijl te creëren zonder veel geld uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan het maken van je eigen industriële lampen of het schilderen van meubels met een metalen afwerking.

3. Koop goedkopere versies van industriële items

Als je niet de middelen hebt om dure industriële meubels te kopen, zijn er vaak goedkopere versies beschikbaar die er nog steeds uitzien als industriële stukken. Zoek naar items die zijn gemaakt van materialen zoals metaal en hout, en die een minimalistische uitstraling hebben.

Industriële woonstijl voor woonkamer

Industriële woonstijl met gemiddeld budget

Als je iets meer te besteden hebt, kun je meer items kopen om een industriële woonstijl te creëren. Hier zijn enkele tips:

1. Investeer in kwalitatief hoogwaardige meubels

Als je de middelen hebt, is het de moeite waard om te investeren in kwalitatief hoogwaardige industriële meubels. Deze zijn gemaakt om lang mee te gaan en kunnen de tand des tijds doorstaan. Zoek naar stukken die zijn gemaakt van robuuste materialen zoals metaal en hout.

2. Voeg industriële accenten toe aan de ruimte

Als je niet genoeg geld hebt voor volledige industriële meubels, kun je toch een industriële sfeer creëren door industriële accenten aan de ruimte toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van metalen planken, het plaatsen van een betonnen tafellamp of het ophangen van een metalen spiegel.

3. Creëer contrast in de ruimte

Een belangrijk element van de industriële woonstijl is het contrast tussen ruwe, industriële elementen en meer verfijnde, elegante elementen. Je kunt dit contrast creëren door bijvoorbeeld een metalen eettafel te combineren met zachte, linnen stoelen.

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Industriële woonstijl met ruim budget

Als je een ruim budget hebt, zijn de mogelijkheden om een industriële woonstijl te creëren vrijwel eindeloos. Hier zijn enkele tips:

1. Investeer in hoogwaardige, unieke industriële stukken

Met een ruim budget kun je investeren in hoogwaardige, unieke industriële stukken die echt het middelpunt van de kamer kunnen vormen. Denk bijvoorbeeld aan een grote, metalen boekenkast of een robuuste houten tafel met stalen poten.

2. Gebruik hoogwaardige materialen

Met een ruim budget kun je ook investeren in hoogwaardige materialen zoals massief hout, smeedijzer en gerecycled metaal. Deze materialen zorgen voor een authentieke, industriële uitstraling en gaan lang mee.

3. Werk samen met een interieurontwerper

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met het creëren van een industriële woonstijl of als je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste items en materialen, overweeg dan om samen te werken met een interieurontwerper. Zij kunnen je helpen om je visie tot leven te brengen en ervoor zorgen dat de ruimte perfect past bij jouw stijl en budget.

Conclusie

Of je nu een klein budget hebt of een ruim budget, er zijn talloze manieren om een industriële woonstijl te creëren. Het belangrijkste is om te focussen op robuuste materialen zoals metaal en hout, en om contrast te creëren tussen ruwe en verfijnde elementen. Met deze tips kun je een ruimte creëren die eruit ziet alsof hij rechtstreeks uit een oude fabriek is gehaald!

Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Veelgestelde Vragen over de Industriële Woonstijl

Een stoer en rauw ontwerp van je kamer of woning. 

Vaak worden geen aparte kleuren toegevoegd en voeren de kleuren van het materiaal de boventoon.

Werk met een professional aan je industriële woonstijl
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.