Binnenhuisarchitect.com Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuke schilderijen

Op zoek naar mooie, stijlvolle en vooral leuke schilderijen om jouw muren op te fleuren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze professionele designers hebben de leukste schilderijen verzameld van populaire kunstwinkels. Of je nu op zoek bent naar abstracte kunst, moderne kunst of klassieke schilderijen, wij hebben voor ieder wat wils. Laat je inspireren door onze selectie en vind het perfecte schilderij om jouw interieur een persoonlijk tintje te geven en de sfeer in huis te verhogen.

Leuke schilderijen gevonden in mei 2024

Leuke schilderijen in verschillende interieurstijlen: Inspiratie en tips

Als je je interieur een persoonlijke touch wilt geven, dan zijn leuke schilderijen een geweldige manier om dat te doen. Maar hoe kies je de juiste kunstwerken voor jouw interieurstijl? In dit artikel ontdek je inspiratie en tips voor het kiezen van leuke schilderijen in verschillende interieurstijlen.

1. Scandinavisch

De Scandinavische interieurstijl staat bekend om zijn minimalistische en functionele ontwerp. Bij deze stijl passen schilderijen met een rustige uitstraling. Denk aan abstracte werken met zachte kleuren of landschappen in pasteltinten.

2. Industrieel

Bij een industriële stijl horen robuuste materialen en ruwe texturen. Leuke schilderijen die hier goed bij passen zijn werken met een grafische uitstraling of portretten met een ruw randje. Kies voor schilderijen met veel contrast, zoals zwart-wit of donkere kleuren.

3. Bohemian

Een bohemian interieurstijl staat bekend om zijn kleurrijke en eclectische uitstraling. Hier passen leuke schilderijen met een mix van kleuren en texturen. Kies voor werken met een handgemaakte uitstraling, zoals abstracte kunst of schilderijen met een etnische touch.

4. Modern

Bij een modern interieur horen strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Hier passen leuke schilderijen met een abstracte of geometrische uitstraling. Kies voor werken met heldere kleuren of juist zwart-wit.

5. Klassiek

Een klassiek interieur staat bekend om zijn elegante en tijdloze uitstraling. Hier passen leuke schilderijen met een realistische of impressionistische stijl. Denk aan landschappen, portretten of stillevens met warme kleuren.

Vintage interieur woonkamer met leuke kasten en leuke schilderijen

Tips om leuke schilderijen te vinden

  • Tip 1: Kies schilderijen die passen bij de kleuren en materialen in je interieur. Zo zorg je voor een harmonieus geheel.
  • Tip 2: Durf te mixen en matchen! Combineer verschillende schilderijen met elkaar voor een speels effect.
  • Tip 3: Kijk goed naar de grootte van je schilderijen. Grote werken passen goed in een ruime kamer, terwijl kleinere werken juist geschikt zijn voor een knusse ruimte.

Conclusie:

Leuke schilderijen kunnen een geweldige manier zijn om je interieur te personaliseren en een persoonlijke touch toe te voegen. Door te kiezen voor werken die passen bij jouw interieurstijl, creëer je een harmonieus geheel en voeg je extra sfeer toe aan je interieur. Of je nu houdt van een Scandinavische, industriële, bohemian, moderne of klassieke stijl, er is altijd een schilderij te vinden dat bij jou past.

Als je op zoek bent naar leuke schilderijen, kun je terecht bij kunstgalerijen, kunstmarkten of online bij webshops zoals Etsy en Artfinder. Het is aan te raden om goed te kijken naar de grootte van je schilderijen en te mixen en matchen voor een speels effect.

Met deze inspiratie en tips kun je aan de slag gaan om jouw interieur te voorzien van leuke schilderijen die bij jouw persoonlijke smaak en interieurstijl passen. Veel succes en plezier met het kiezen van jouw favoriete kunstwerken!

Tijd voor iets nieuws? Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.

Veelgestelde vragen over leuke schilderijen

Leuke schilderijen zijn te vinden bij kunstgalerijen, kunstmarkten of online bij webshops zoals Etsy en Artfinder. Wij hebben een mooie selectie gemaakt van onze beste vondsten.
Dat hangt af van de grootte van je ruimte en je persoonlijke smaak. Het is aan te raden om niet te veel schilderijen op te hangen om een rommelig effect te voorkomen.