Binnenhuisarchitect.com Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuke eettafels

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel voor in huis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze professionele designers hebben de leukste eettafels verzameld van populaire meubelwinkels. Of je nu op zoek bent naar een klassieke houten tafel, een moderne glazen tafel, of een trendy marmeren tafel, wij hebben voor ieder wat wils. Laat je inspireren door onze selectie en vind de perfecte eettafel voor jouw interieur en om gezellig aan te tafelen met vrienden en familie.

Leuke eettafels gevonden in juni 2024

Leuke eettafels: inspiratie en tips

Een eettafel is vaak het middelpunt van de eetkamer en een plek waar gezinnen en vrienden samenkomen voor maaltijden en gezelligheid. Het is dan ook belangrijk om een eettafel te kiezen die past bij de stijl van je interieur en bij jouw persoonlijke smaak. Hieronder vind je inspiratie en tips voor het kiezen van leuke eettafels in verschillende interieurstijlen.

Scandinavische stijl

In een Scandinavische interieurstijl wordt vaak gekozen voor een minimalistische en functionele uitstraling met veel lichte kleuren en natuurlijke materialen. Een eettafel met slanke, houten poten en een wit of lichtgekleurd blad past goed bij deze stijl. Kies bijvoorbeeld voor een tafel van licht eikenhout of beukenhout.

Industriële stijl

Een industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen zoals metaal en hout en een stoer, ruw uiterlijk. Een eettafel van ruw hout met metalen poten past perfect bij deze stijl. Of kies voor een tafel met een metalen frame en een houten blad met een verweerde look.

Landelijke stijl

Een landelijke stijl heeft een warme en gezellige uitstraling met veel natuurlijke materialen en zachte kleuren. Een eettafel van massief hout met een rustieke uitstraling past goed bij deze stijl. Kies bijvoorbeeld voor een tafel van oud eikenhout met een robuust uiterlijk.

Modern / design stijl

Een moderne of design interieurstijl heeft vaak een strakke en minimalistische uitstraling met gebruik van hoogwaardige en innovatieve materialen. Kies bijvoorbeeld voor een eettafel van glas of metaal met slanke poten en een strakke afwerking.

Minimalistisch keuken ontwerp met leuke eettafel en leuke vazen

Tips bij het kiezen van een eettafel

  • Kies een tafel die past bij de grootte van de ruimte. Een te grote tafel kan de ruimte benauwend maken, terwijl een te kleine tafel juist niet goed uitkomt.
  • Denk na over de vorm van de tafel. Een ronde of ovale tafel kan meer ruimte bieden en een meer intieme sfeer creëren, terwijl een rechthoekige tafel praktischer kan zijn.
  • Kies het juiste materiaal voor de tafel. Hout is bijvoorbeeld warm en gezellig, terwijl glas een moderne uitstraling heeft.
  • Let op de hoogte van de tafel. De hoogte van de tafel moet goed aansluiten bij de hoogte van de stoelen.
  • Bedenk hoeveel personen er aan de tafel moeten kunnen zitten. Een te kleine tafel kan onpraktisch zijn voor grote gezelschappen, terwijl een te grote tafel juist overweldigend kan zijn.
Tijd voor iets nieuws? Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.
Tijd voor iets nieuws? Werk met een professional
› Bespaar Tijd › Maximaliseer je Budget
Boek nu een gratis intake met onze designers voor interieuradvies.